Tilbehør til biopejse

Mangler du bioethanol, udstyr eller dekoration til din biopejs? Her får du et overblik over det forskellige udstyr og tilbehør der findes på markedet. Vi giver dig også en oversigt over forskellige startkits, så du nemt kan komme igang med din biopejs.

Tilbehør til biopejse

De fritstående biopejse kan grundlæggende opdeles i to kategorier: De store modeller, der placeres på gulvet, og de små der kan stå på bordet.

Dekorationer

Biopejse er et fantastisk alternativ til traditionelle brændeovne, men de er af gode grunde ikke helt så “autentiske”. For selvom de producerer en rigtige, levende flammer, så kommer flammerne ikke fra brænde, som vi ellers er vant til. Derfor kan man købe forskellige former for dekorationer til at putte i sin biopejs, for at få det til at ligne, at flammerne kommer op fra noget.

Keramisk træ

Da biopejse får sin brændsel fra bioethanol i stedet for almindelig brænde, giver det naturligvis et andet udseende end end traditionelle brændeovne, med en flamme der ser ud som om den “kommer ud af ingenting”. Mange vil sige, at dette netop er med til at give biopejse dets moderne og minimalistiske udseende, mens andre kan synes at der “mangler noget”, i forhold til at minde mere om en brændeovn. Derfor kan man købe keramisk træ, til at dekorere din biopejs og skabe en mere autentisk følelse.

Keramisk sten

Ligesom keramisk træ, er sten et alternativ man kan bruge til at dekorere sin biopejs med, og giver et ekstra lag af hygge og autensitet. Fordelene ved keramiske sten, modsat almindelige sten man kan finde på f.eks. stranden, er at de ikke flækker eller bliver sodet til ved høj varme. Karamiske sten kan altså tåle at ligge i ild, uden at de ændrer udseende.

Dufte til biopejse

Bioethanol – som biopejse brænder på – er meget lugtfri, og ikke noget der generer. Alligevel kan man købe duftolier, som tilsættes ethanolen for at give en frisk duft, og på den måde kan biopejsen også fungere som duftlys. Dette er en utrolig nem og effektiv måde at give hjemmet en behagelig aroma på, og der findes mange forskellige dufte at vælge imellem, blandt andet ingefær, vanilje, kanel, gran og mange flere.

Du skal dog være opmærksom på, at mange biopejse ikke er egnet til brug af duftolier eller bioethanol med tilsat duft. Husk derfor at tjekke manualen til din biopejs inden du køber.

Bioethanol

For at få gang i biopejsen skal man selvfølgelig bruge bioethanol. Vi anbefaler altid at bruge bioethanol på minimum 95% ethanol, og det er typisk også det man kan købe hos forhandlere, med 96,6% som er standarten.

Andet tilbehør

Bioethanol pumpe

Glow Fiber