Birkebrænde

Birkebrænde er en god allround brændesort. Den er rigtig god til de fleste moderne brændeovne, da den har en god brandtid og er let at få fut i. Birkebrænde er middelhårdt, hvilket gør at det brænder nemt og giver gode gløder samt meget varme. Brænde af brik i Danmark kommer ikke nødvendigvis fra Danmark, men kan også komme fra andre steder i Europa. Find alle typer birk og sammenlign priser herunder.

Birkebrænde er en hyppig brændetype i Danmark, fordi den er billig, brænder godt og vokser i hele nordeuropa uden problemer. Den kombination gør at de fleste foretrække birkebrænde og det betyder også at det er mest miljøvenligt at bruge birkebrænde i Danmark. Du sidder måske tilbage med en masse spørgsmål om birkebrænde og dem kan du få svar på længere nede på siden, men først en prissammenligning.

Tilbud og priser på birkebrænde tårne

Ser på prisniveauet på brænde i Danmark, så ligger det meget tæt uanset hvem man vælger som leverandør, fordi det overordnet set er et meget ens produkt de sælger og det produceres de samme steder i Europa. Der er dog en lille prisforskel og du kan spare nogle hundrede kroner ved at vælge den rigtige leverandør, endnu mere hvis der er et godt tilbud på birkebrænde. Se aktuelle priser og tilbud på birkbrænde herunder.

Birkebrænde til salg hos private

I tabellen har vi ikke kunnet tage højde for og sammenligne prisen på birkebrænde der sælges af private. Der er mange med mindre skovbrug eller helt almindelige haver med birketræer, der når de fælder træer vælger at sælge dem som brænde. Dette salg foregår helt privat og prisen fastsættes af dem der sælger, noglegange er det sågar muligt at afhente brænde helt gratis hvis man bare vil fælde træet selv også.

Køb også birkebrænde i sække

I prissammenligning kan du heller ikke se tilbud på birkebrænde i sække, da vi udelukkende sammenligner priser på brændetårne med birk. Det er også de færreste leverandører på nettet der tilbyder salg af enkelte sække, dette sker oftest i lokale supermarkeder. Vil du derfor hellere købe birkebrænde i sæk, så kan du finde dit lokale supermarked som ofte vil sælge det hele vinteren til en fast pris pr. sæk.

Hvad er tørretiden på birkebrænde?

Når man bestiller brændetårne eller brændelæs, så kan der værre en tørretid på brændet før man kan bruge det til optænding i brændeovnen, pejsen eller på bålet. Det skyldes at træet helt naturligt indeholder vand eller fugt om man vil, og dette fugt skal fordampe inden træet tages i brug. Hvis ikke man tørre brændet inden man bruger det vil man opleve at det oser gevaldigt meget, hvilket er ubehageligt for alle parter. Når du købe birkebrænde kan du både købe det ovntørret eller lufttørret.

Ovntørret birkebrænde

Det er mest populært at købe ovntørret birkebrænde, af den simple grund det som regel kan bruges samme år som man køber det. Ovntørret brænde varmes i en ovn, hvilket får fordampningen af brændet til at fremskyndes og det bliver dermed hurtigere tørt og klar til afbrænding helt uden os. Det kan være en god idé altid at have træet liggende 1 måneds tid uanset hvad, så det lige tørre det sidste.

Ulempen ved ovntørret birkebrænde er at det er en del dyrere end lufttørret birkebrænde, fordi det er dyrere at producere. Har du derfor plads og overskud til at tænke i forvejen, kan du spare en del penge på brænde ved at købe lufttørret brænde et år før du skal bruge det.

Lufttørret birkebrænde

Lufttørret brænde tørre helt naturligt ved at lægge i tørvejr. Når du bestiller lufttørret brænde har det derfor også helt naturligt en højere fugtighed end ovntørret brænde, du skal derfor have det liggende en god rum tid inden du kan bruge det til afbrænding indenfor. Vælger du alligevel at gøre det vil du 1. få rigtig dårlig opvarmning og 2. få rigtig meget os i brændeovn og stuen.

Ulempen ved lufttørret brænde er at du altid skal bestille 1 års tid i forvejen, så det kan nå at få en naturlig lav fugtighed og blive klar til afbrænding. Til gengæld er det billigere for dig hvis du har både plads til at ligge det i læ i et brændeskur og overskud til at tænke fremad.

Husk altid at ligge dit brænde i læ og tørvejer så det ikke opsamler ny fugt når det fx regner eller sner. Det betyder bare at du får noget træ der er dårligt at tænde op med og skal ligge at tørre på ny. Hvis du vil fremskynde tørring af lufttørret træ eller træ der er blevet vådt, så kan du med fordel lægge det ind i nærheden af din pejs el. brændeovn da varmen vil hjælpe fordampningen meget på vej.

Hvad er brændværdien for birk?

Information kommer snarest.

Levering i hel Danmark

Information kommer snarest om levering på sjælland, fyn og i jylland.

Information om træsorten birk

Information kommer snarest.