Fritstående biopejse

Fritstående biopejse er nogle af de mest populære på markedet, fordi de er så alsidige og nemme at have med at gøre: De fås i rigtig mange modeller og størrelser, som kan bruges både indendørs og udendørs, og så kan de – modsat ophængte eller indbyggede biopejse – nemt flyttes rundt på. Fælles for de fritstående biopejse er, at de står frit i rummet, uden nogen tilkobling til væg, gulv eller loft. 

Noget af det unikke ved de fritstående biopejse er, at de også fås i miniudgaver, der kan placeres på borde, som et alternativ til eksempelvis stearinlys. Dette er en nem og elegant måde at få hyggelig levende ild ind i stuen, køkkenet eller hvor man nu har brug for lidt ekstra hygge.

Fritstående biopejsmodeller

De fritstående biopejse kan grundlæggende opdeles i to kategorier: De store modeller, der placeres på gulvet, og de små der kan stå på bordet. 

Indendørs biopejse

De fritstående biopejse er de mest alsidige af slagsen, og fås i rigtig mange modeller og størrelser. Fælles for dem alle er blot, at de kan stå frit i rummet, uden nogen tilkobling til væg, gulv eller loft. Der findes modeller der minder mere om traditionelle brændeovne, der står på gulvet, mens andre fritstående biopejse er langt mindre, og kan placeres på borde eller andre overflader. En fritstående biopejs giver utrolig meget frihed, ikke blot fordi de er utrolig nemme at sætte op, men også fordi de nemt kan flyttes rundt på. De fritstående biopejse kan grundlæggende deles op i to kategorier, som du kan læse mere om her:

Gulv biopejse

De fritstående biopejse til gulvet, er dem der minder mest om traditionelle brændeovne, blot uden besværet med brænde og skorsten, og er et rigtig godt alternativ, hvis man gerne vil have levende ild i stuen, men ikke har muligheden for at installere en traditionel pejs. En anden fordel biopejse har, er at de fås i rigtig mange flotte designs, så der er garanti for at finde en model der passer til dit hjem.

Bord Biopejse

Dette er en miniudgave af en almindelig biopejs, som kan placeres på eksempelvis borde – både indendørs og udendørs. Disse modeller minder i virkeligheden mere om en fakkel eller stearinlys, end en egentlige pejs, og skal dermed ikke forstås som et alternativ til en almindelig brændeovn. Derimod er bord-biopejse en virkelig flot tilføjelse til enhver overflade, som samtidig kan give lidt ekstra varme. Til spise- eller køkkenborde fungerer de som en erstatning for stearinlys, og er en flot måde at give levende lys til aftensmaden. Udendørs er biopejse en rigtig god måde at skabe hygge og varme på, på samme måde som en fakkel eller en varmelampe – bare flottere.

Udendørs biopejse

Bordmodel

Gulvmodel

Populære mærker

Cocoon Fires

Planika Fires

Xaralyn