Grill

Alt om grill og grilludstyr

På Fyrop.dk beskæftiger vi os med alt hvad der falder indenfor kategorien “at fyrre op”, derfor elsker vi også grill og grilludstyr. Øverst på denne side kan du hurtigt klikke videre til sider hvor vi sammenligner priser på gasgrill, kulgrill og elgrill. Vi vil gerne have at du kommer igennem sommeren og de mange grillaftener på den bedst mulige måde. Derfor har vi også valgt at hjælpe dig med at finde den bedste grill til den bedste pris. Vi skriver også jævnligt blogindlæg med tips og tricks til at få mest muligt ud af din grill.

Gasgrill

Gasgrillen er efterhånden blevet et rigtigt populært alternativ. Det er den af flere grunde, den er mere miljøvenlig, den er nemmere at optænde, nem at rense og så kan man nemt styre temperaturen og dermed nemmere lave mad på den. En gasgrill er heller ikke upraktisk, da man kan få dem i mange afskygninger. Ja der findes nogle store gasgrills derude, men der er også blevet lavet bordgrills og picnic grills som gasgrills.

Kulgrill

Den klassiske kulgrill går aldrig af mode. Det gør den ikke fordi den er nem at flytte rundt på, og fordi den har sin egen og helt specielle charme. Samtidig vil mange madentusiaster også argumentere for at grillkul og grillbriketter giver en bedre smag til noget mad. Kulgrillen fås i flere forskellige afskygninger, hvoraf den mest kendte nok er kuglegrillen.

Klassisk kulgrill

Kuglegrill

Tøndegrill

Elgrill

Elgrillen er det nyeste skud på grill-stammen. Ligesom vi er begyndt at køre elbiler, begynder vi også at bruge el så mange andre steder også blandt grill. Det gør vi fordi el er en energiform der kan skabes miljøvenligt og den er ofte billigere end andre alternativer. Vi glæder os til at følge elgrillens udvikling, og hvordan den klare sig denne sommer. Måske er en elgrill noget for dig?

Brændsel til grill

Vi har overordnet set 3 forskellige grilltyper, som alle tre benytter forskellige brændselformer. Hver form for brændsel har sine fordele og ulemper, dem kigger vi nærmere på her.

Gas

Gas er en super effektiv energikilde og brændsel. Den opvarmer enormt hurtigt og man genere varme med det sammen uden at skulle igennem en kompliceret optænding, det er en af grundene til at gasgrill er så populært. Gas er ikke den mest miljøvenlige energikilde der findes, det er dog også langt fra en af de værste. Det er også en billig brændsel og man slipper for røg, os og lugt når man bruger gasgrill.

Grillkul

Grillkul er en af de mest brugte brændselkilder i grill og det har det været i mange år. Det er også den brændselform til grill der er aller mindst miljøvenlig. Grillkul tager længere tid at optænde, men man kan nemt tænde det op med en grillstarter. Det giver rigtig høj varme, men brænder ikke i særlig lang tid, derfor er grillkul ikke altid det bedste at bruge i en kulgrill. Kul er til gengæld den billigste brændsel hvis man gør det op pr. kilo.

Grillbriketter

Den alternative form for brændsel i en kulgrill er grillbriketter. Grillbriketter er langt mere miljøvenlige end almindelige grillkul og de har en længere brændtid.

El